latinica  ћирилица
03/09/2015 |  19:31 | Аутор: СРНА

Диковић: Српски гардисти у Пекингу за примјер

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић оцијенио је највишом оцјеном гардисте Србије, који су данас учествовали на војној паради у Пекингу.
Љубиша Диковић - Фото: Novosti.rs
Љубиша ДиковићФото: Novosti.rs

"Наши војници били су на нивоу задатка. Раме уз раме са осталим војскама, не само данас и не само по приказаном кретању стројевим кораком, све време боравка у Пекингу, где су били пример војне дисциплине", рекао је Диковић.

Он је напоменуо да је делегација Србије данас имала прилику да разговара са представницима кинеске армије о даљим токовима сарадње, истичући да је привилегија имати данас Кину за пријатеља.

Диковић је истакао да је домаћин врхунски организованом и изведеном парадом приказао дио потенцијала једне од економских и војних свјетских сила, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Кина је данас на Тргу Тјенанмен приредила до сад највећу војну параду како би обиљежила 70 година од побједе над фашизмом и побједе у Ослободилачком рату кинеског народа над Јапаном.

На паради су, осим кинеских војника, учествовали и припадници војски из 17 земаља, међу којима је била и Гарда Војске Србије.