latinica  ћирилица
04/09/2015 |  12:02 | Аутор: Б92

Федерер: Не разумијем повлачење играча због врућине

Други тенисер свијета Роџер Федерер рекао је да је запањен чињеницом да се велики број играча повукло током прва четири дана УС Опена.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

До сада се укупно 12 тенисера повукло са посљедњег Гренд слема сезоне, а готово сви су као разлог наводили велику врућину у Њујорку.

Федерер је послије тријумфа над Белгијанцем Стивом Дарсисом са 6:1, 6:2, 6:1, истакао да услови нису такви да је одједном постало вруће, већ да је такав случај већ недјељама.

"Изненађен сам што се толики број играча повукао због врућине. Другачије је када сте повријеђени, али сам сигуран да је код већине проблем била врућина. Ипак, оно што не разумијем је чињеница да смо сви већ неко вријеме у Сјеверној Америци и није одједном постало невјероватно вруће. Искрено, јесте вруће, али није неподношљиво", рекао је Федерер.

Федерер је такође истакао да тенисери немају право на изговоре и да је требало да стигну добро припремљени на посљедњи Гренд слем сезоне.

"Знам да не играмо стално на три добијена сета и, наравно, тијело може да реагује чудно када играте више од два и по сата. Али, сви морају да се припреме за то. Марди Фиш је, на примјер, изузетак. Он није спреман јер нема много мечева иза себе. За остале тенисере не знам шта су играли, можда су неки дошли овдје превише уморни. Требало би анализирати случај по случај. Међутим, свакако мислим да би сви морали да се спреме, па врућина неће бити никакав фактор ни њима, ни онима са којима играју", нагласио је Федерер.

Федерера у трећем колу УС Опена у суботу очекује дуел са њемачким тенисером Филипом Колшрајбером.