latinica  ћирилица
04/09/2015 |  12:35 | Аутор: Б92

Калинић: Шпанци су нам дужници

Крилни кошаркаш Србије Никола Калинић једва чека почетак Европског првенства и додаје да би екипа требало у сваки меч уђе концентрисано и мотивисано.

"Досадиле су ми приче колико можемо на овом првенству. Једва чекамо да почнемо да играмо, а терен ће показати колико можемо. Понављамо као папагаји, али имамо добру екипу, долазимо на првенство као друга екипа свијета, одмах иза САД. Очекивања су највећа, притиска има, али смо се ми већ навикли на њега. Могу само да кажем да ћемо дати све од себе и да једино тако може да буде висок пласман", рекао је Калинић.

Србија ће у првом наступу на шампионату играти против Шпаније, а Калинић је оценио да су им они велики дужници.

"Ривалитет између нас постоји, поготово с наше стране. Видјели смо на СП прошле године да сви момци желе да их побиједе. Њихова екипа није најјача у овом тренутку, као што је то било на Олимпијским играма и на Свјетском првенству прошле године, међутим, ипак су за респект. Покушаћемо да их побиједимо. Дугују нам много, а мотивације не недостаје", казао је Калинић.

"Сви желимо побједу, али неће бити ништа страшно и ако изгубимо. У сваку утакмицу би требало да уђемо концентрисано и мотивисано", додао је он.

Репрезентативце Србије по доласку у хотел у Берлину дочекалесу неспремне собе, а Калинић је рекао да је тим упркос томе стигао да се одмори.

"Осјећамо се много боље. Имамо још петак да се спремимо и одморимо, а онда нас чека оно најважније због чега смо се спремали", казао је он.

Србија ће у Берлину у Групи Б прве фазе Евробаскета, осим са Шпанијом, играти против селекција Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Први меч на шампионату изабраници Александра Ђорђевића играће у суботу од 18.00 са Шпанијом.