latinica  ћирилица
04/09/2015 |  22:40 | Аутор: РТРС

Србија остварила прву побједу у квалификацијама (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у Новом Саду селекцију Јерменије резутатом 2:0 у квалификационој утакмици групе И за Европско првенство 2016. године.

"Орлови", који су већ раније изгубили све шансе за пласман за завршну смотру, остварили су прву побједу у актуелном квалификационом циклусу.

Подсјећамо, Европска кућа фудбала је утакмицу између Србије и Албаније, која је у Београду прекинута након провокације Албанаца са дроном, регистровала је са 3:0 у корист Албаније, а Србији одузела два бода, након чега су "Орлови" остаи на минус два бода.

Српски фубалери након вечерашње побједе имају један бод на табели, колико има и Јерменија.

Изабраници Радована Ћурчића су стигли до вођства у 22. минуту утакмице. Филип Костић је послао лопту на петерац, на другој стативи Андрија Живковић успијева да захвати лопту, коју на крају Хајрапетјан шаље усвоју мрежу за 1:0.

Коначан резултат утакмице поставио је Љајић у 53. минуту. Коларов је шутирао по земљи, јерменски голман је успио одбранити његов ударац, да би на одбијену лопту примио Љајић и подогио за 2:0.



У истој групи Данска и Албанија су одиграле без голова (0:0). Обје селекције сада имају по 11 бодова, један мање од лидера у групи, селекције Португала, који има и утакмицу мање.

Резултати

Група И

Данска - Албанија 0:0
Србија - Јерменија 2:0

1. Португал 5 12
2. Данска 6 11
3. Албанија 6 11
4. Србија 6 1
5. Јерменија 6 1