latinica  ћирилица
09/09/2015 |  13:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Аустрија слави пласман фудбалера на Еуро

Широм Аустрије и данас је присутна фудбалској еуфорија након побједе репрезентације над Шведском, у гостима, којом се ова земља пласирала на Европско првенство.
Прослава фудбалера Аустрије (ФОТО: theguardian.com) -
Прослава фудбалера Аустрије (ФОТО: theguardian.com)

Стотине навијача дочекало је репрезентативце на бечком аеродрому Швехат јутрос око пет часова, да са њима прослави убедљиву побједу од 4:1, што је ријеткост у Аустрији.

Играчи су још у авиону славили историјски успјех уз поруку "Француска ми долазимо".

Навијачи су посебно славили селектора, Швајцарца Марсела Колера, који је остварио "чудо" у аустријском фудбалу, јер нико, на почетку квалификација није рачунао ни са освајањем више од трећег мјеста у групи.

"Неописиво је како смо дочекани. Огромно хвала нашим навијачима", истакао је репрезентативац Марк Јанко, а капитен Кристијан Фухс је додао да се читав тим радује не само побједи над Шведском, већ и пласману.

"Овако нешто нисам до сада никада доживио. Дуго смо радили да би ово постигли и много смо жртвовали. Побједа као у Стокхолму показује квалитет екипе. Лично ћу бити вечно захвалан селектору што ми је пружио шансу", казао је репрезентативан Робер Алмер.

Такође и бројни играчи поријеклом са Балкана, који су понајвише допринијели пласману на Европско првенство, Марко Арнаутовић и Златко Јунузовић истичу да је овај тим ушао у историју.

Аустријски канцелар Вернер Фајман, такође, је одушевљен синоћним великим успјехом репрезентације Аустрије.

Фајман је, након радног састанка са шведским колегом Стефаном Лефвеном, присуствовао утакмици у Стокхолму, а по завршетку сусрета честитао је играчима на победи.