latinica  ћирилица
16/09/2015 |  14:10 | Аутор: СРНА

Сребреница: Донирано возило за превоз на дијализу

Комби возило за чију набавку је средства обезбиједио предсједник Републике Српске Милорад Додик, предато је данас у власништво Дому здравља Сребреница који ће га користити за превоз пацијената на хемодијализу
Сребреница - Донација Дому здравља - Фото: СРНА
Сребреница - Донација Дому здрављаФото: СРНА

Шеф Кабинета начелника сребреничке општине Нермин Аливуковић предао је кључеве и документацију возила директору сребреничког Дома здравља Ненаду Милошевићу.

Аливуковић је захвалио предсједнику Додику и Влади Републике Српске на овој вриједној помоћи и рекао да су пацијенти који се из сребреничке општине превозе на хемодијализу у Зворник коначно добили ново, савремено возило које ће им олакшати путовање и лијечење, јер су до сада превожени неадекватним возилом, што је негативно утицало на њихово здравствено стање.

Он је подсјетио да је предсједник Српске приликом посјете Сребреници у априлу обећао да ће бити обвезбијеђена средства за набавку возила за превоз ових пацијената и да је и то, као и остала обећања тада дата, у потпуности испунио.

- Кратко послије те посјете, Влада је дозначила средства и након проведене законске процедуре, Општина је набавила ново комби возило "опел виваро" са осам плус једним сједиштем које је плаћено 39.500 КМ. Данас смо га предали Дому здравља у чије власништво прелази и користиће се за потребе пацијената на хемодијализи - рекао је Аливуковић.

Милошевић је рекао да је ово добра вијест за пацијенте који се превозе на хемодијализу и за запослене у Дому здравља јер се побољшавају услови и олакшава пружање задравствене заштите овим пацијентима.

Он је захвалио предсједнику Додику, али и руководству сребреничке општине које је указало на ову потребу и тражило начин да се набави адекватно возило за превоз пацијената.

Милошевић је истакао да је ријеч о вриједној донацији која је веома важна за пацијенте, али и унапређење организације рада, те смањење трошкова Дома здравља.

Седам бубрежних болесника из сребреничке општине три пута седмично одлази у Зворник на хедмодијализу.