latinica  ћирилица
30/09/2015 |  21:05 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Најбоља представа "Магареће године"

За најбољу представу на Седмом фестивалу дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске, који је одржан у Мркоњић Граду, вечерас је проглашена представа "Магареће године" Дјечијег драмског ансамбла мркоњићког Градског позоришта.
Мркоњић Град - представа "Магареће године" - Фото: СРНА
Мркоњић Град - представа "Магареће године"Фото: СРНА

Награда за најбољу режију припала је Бранкици Радоњић из Прњавора. Награду за колективну игру добило је Зворничко драмско позориште, док је награду за афирмацију дјеце кроз драмску игру добила Тања Томић из Језера.

Побједничка представа је настала по тексту Бранка Ћопића, а у режији Дубравке Николић, вође мркоњићког Градског позоришта и организатора фестивала.

"Поносна сам на награду, поготово што је на Фестивалу била и премијера те представе која је представљена типично ћопићевски. Посебно сам поносна што је у представи 17 глумаца", рекла је Николићева.

За најбоље глумице проглашене су Дарија Јовић из Мркоњићког позоришта и Николина Стокановић из Прњавора, док су најбољи глумци Милан Богдановић из Бањалуке и Алдин Ђукла из Језера.

"У представи сам играо краља и драго ми је што сам добио награду. Ово је за нас велики успјех", рекао је Ђукла.

Николићева је истакла да су представе биле изузетно квалитетне и рекла да јој је драго што Фестивал траје због дјеце која су са великим узбуђењем долазила на представе.

"Размишљали смо да ли да одржимо Фестивал ове године због финансијских потешкоћа. То је републички фестивал и на наговор локалне заједнице, која нас је једина подржала, успјели смо у томе и то веома успјешно", рекла је Николићева.

У оквиру Фестивала одигране су и представе "К&приме;о некад у осам" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке, "Чаробна свирала вилењака Милана" Плесног клуба "Латино денс" и Позоришта младих "Дис" из Бањалуке, "Смешна бајка" чланова Драмске секције "Плива" из Језера , "Пепељига у земљи чуда" Драмске сцене "Просвјете" из Прњавора и "Где је мој нос" Зворничког драмског позоришта.