latinica  ћирилица
04/10/2015 |  11:21 | Аутор: РТРС

Експлозије у Братунцу- под два аутомобила постављене експлозивне направе (ФОТО/ВИДЕО)

Грађане Братунца јутрос су пробудиле двије снажне експлозије! У размаку од три часа, бомбе су експлодирале испод два аутомобила. Повређених није било, а Раде Ђурковић, један од власника аутомобила, за длаку је избјегао смрт.
Експлозија у Братунцу - Фото: РТРС
Експлозија у БратунцуФото: РТРС

У посљедњем тренутку успио је побјећи из запаљеног аутомобила. У изјави за нашу телевизију, Ђурковић каже да не зна шта би могао бити мотив напада на њега. Полиција трага за починиоцима. Братунчани страхују. 

Прва експлозија догодила се око 5 часова! У аутомобилу Дејана Јовичића, инспектора Граничне полиције БиХ , експлодирала је бомба.

Три часа касније, разнијет је и аутомобил Радета Ђурковића, власника пицерије у Братунцу. Ђурковић се у кобном тренутку налазио у аутомобилу, али се успио спасити.

"Сјео сам у возило старт'о мотор и осјетио експлозију. Изашао сам из аута и видио- ауто почело да гори,почео народ да вришти, да се скупља“, каже Ђурковић за РТРС.

Ђурковић је прошао без повреда. Срећа је, каже, да је викенд и да се с њим у аутомобилу нису налазила дјеца, коју сваки дан вози у школу. Не зна шта је мотив напада јер се, каже, никада никоме није замјерио, нити је добио прИЈетње.

Сви ме знају у граду. Сви. Никад нисам ружну ријеч рекао некоме, 21 годину радим, нити закључавам ауто“, рекао је Ђурковић.

Шта би могао бити мотив напада не зна ни Дејан Jовичић, који пред камере није желио.

Комшије Ђурковића и Јовичића, али и остали становници Братунца видно су узнемирени. Међу њима је и Брано Јокић који је, након експлозије, позвао полицију.

„Видио сам да је хауба дигнута скроз, све је разбацано и у том моменту пошто имам и ја својих возила, уплашио сам се и звао сам полицију“, рекао је Јокић.

Увиђај су обавили припадници полиције, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац.

Из ЦЈБ Бијељина кажу, трагају за починиоцима, а истрага ће показати постоји ли веза између ове двије експлозије.