latinica  ћирилица
06/10/2015 |  19:28 | Аутор: СРНА

Приштина ратног злочинца пустила на лијечење у иностранство

Влада самопроглашеног Косова одобрила је болничко лијечење у иностранству осуђеном ратном злочинцу Сабиту Гецају, потврђено је у Косовској полицијској служби.
Београд - Приштина - Фото: илустрација
Београд - ПриштинаФото: илустрација

Одлуку о прихватању захтјева Гецаја да му буде одобрено лијечење у иностранству Влада је донијела 2. октобра, на основу дијагнозе коју су утврдила тројица љекара које је именовало Министарство правде.

У одлуци је наведено да се Гецају одобрава тромјесечни прекид издржавања казне затвора. Он је 2011. године осуђен на 15 година затвора због убистава киднапованих лица заточених у логорима Кукеш и Цакан на сјеверу Албаније.

Ово је прва одлука Министарства правде самопрокламованог Косова којом се судска одлука привремено ставља ван снаге.

Замјеник предсједника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Ксенија Божовић рекла је да је ова одлука потврда дуплих стандарда у правосудном систему Косова, за шта је примјер 20-мјесечно држање у притвору лидера СДП-а Оливера Ивановића.

- Албанци осуђеници слободно се шетају, док Срби попут Оливера Ивановића, остају у притвору иако не постоје било какви докази о некаквој кривичној одговорности - навела је Божовићева.