latinica  ћирилица
07/10/2015 |  15:05 | Аутор: СРНА

Тегелтија: До краја године ребаланс буџета

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је у Бањалуци да ће вјероватно до краја ове године бити извршен ребаланс буџета Српске.
Зоран Тегелтија, министар финансија Републике Српске - Фото: СРНА
Зоран Тегелтија, министар финансија Републике СрпскеФото: СРНА

Тегелтија је навео да разлог за ребаланс буџета неће бити задуживања обвезницама и трезорским записима.

"Разлог је што ћемо на неким позицијама требати више средстава, а на неким нећемо потрошити предвиђена средства, тако да ће доћи до њихове прерасподјеле", рекао је Тегелтија.

Он је подсјетио да се Влада Републике Српске дугорочно и краткорочно задужује одлукама Народне скупштине Републике Српске.

Тегелтија је напоменуо да ће рад Владе Српске бити оцијењен у наредна два мјесеца када буду усвајани буџет и економска политика за наредну годину, те одлука о дугорочном задуживању.

Говорећи о акционом плану за спровођење Реформске агенде, Тегелтија је подсјетио да га је Влада Српске усвојила прије два мјесеца.

"Драфт овог плана смо дали Савјету министара БиХ и Влади Федерације БиХ, јер смо жељели да имамо идентичне акицоне планове. На бази тога они су их и сачинили", додао је Тегелтија и поновио да је Република Српска водећа у спровођењу реформи у БиХ.