latinica  ћирилица
07/10/2015 |  18:46 | Аутор: Агенције

Пакјао: Још једна борба и крај

Филипински боксер Мени Пакјао изјавио је да ће се наредне године борити још само једном и послије тога највјероватније завршити каријеру.
Мани Пакјао - Фото: REUTERS
Мани ПакјаоФото: REUTERS

Пакјао је посљедњи пут боксовао у Лас Вегасу у мају, када је у "борби вијека" изгубио на поене од Американца Флојда Мејведера.

Он је послије тог меча подвргнут оперцији рамена и очекивало се да ће завршити каријеру. "Мислим да сам спреман. Боксујем дуже од 20 година. Морам се одрећи ствари које ми одвлаче пажњу, ако си сенатор мораш да се концентришеш на тај посао", рекао је Пакјао.

Пакјао је рекао да ће до краја каријере боксовати још једном, али да противник највјероватније неће бити Мејведер, који се као непоражени шампион у велтер категорији повукао у септембру послије побједе над Андреом Бертом.

"Не можемо да кажемо да ли ће бити реванша. То зависи, зависи", рекао је Филипинац, једини освајач шампионских титула у осам различитих тежинских категорија.

Пакјаов менаџер Боб Арум рекао је прошлог мјесеца да очекује да ће се његов клијент у ринг вратити у фебруару, а да су могући противници Британац Амир Кан и Американац Теренс Крофорд.

Пакјао је до сада остварио 57 побједа, од којих 38 нокаутом, уз шест пораза и два неријешена резултата. Филипинац је рекао да жели да се повуче како би се концентрисао на каријеру политичара.