latinica  ћирилица
07/10/2015 |  18:51 | Аутор: Агенције

Матић: Бићу спреман за утакмицу

Везни играч Србије Немања Матић сигуран је да ће бити спреман за дуел са Албанијом у Елбасану у четвртак (20:45).
Немања Матић - Фото: Novosti.rs
Немања МатићФото: Novosti.rs

Матић се повриједио протеклог викенда у поразу Челсија од Саутемптона, гдје је он ушао са клупе у другом полувремену, па изашао само 20 минута касније.

"Сигуран сам да ћу бити спреман за утакмицу. Играмо против одличне екипе за коју смо спремни. Атмосфера може само позитивно да утиче, нико не воли празне трибине, што се нама догодило", рекао је Матић.

Србија је без шанси у квалификацијама за ЕУРО 2016, али Матић тврди да су играчи мотивисани пред дуел са Албанијом.

"Сигурно да имамо велики мотив када играмо против Албаније, тако ће бити и сада. Морамо бити сконцентрисани на оно што је селектор тражио, на игру, а све ствари ван фудбала не би требало да утичу на нас. Провокација увијек има на терену, то не би требало да утиче на нас", рекао је Матић.

Фудбалер Челсија не зна за пријетеће поруке које су наводно добијали играчи Србије пред овај меч.

"Не користим друштвене мреже тако да не знам за пријетње, нити сам то чуо од саиграча. Ја лично нисам добио никакве сличне поруке", исткаао је Матић.

Он је захвалан селектору Албаније на лијепим ријечима о фудбалерима Србије уочи дуела.

"Хоће да мотивише своје играче, то је један од начина на који покушава. Знам да нас респектује, хвала му на лијепим ријечима. Знамо и ми да они нису наивни, добро стоје на терену, имају компактну екипу", закључио је Матић.