latinica  ћирилица
08/10/2015 |  17:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Москва: Уништена утврђена скровишта терориста

Руска авијација је у ноћи на 8. октобар извела 22 борбена лета и нанијела ударе по 27 објеката терориста на територији Сирије, укључујући њихова утврђена скровишта, изјавио је данас представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Сирија - Фото: Screenshot/YouTube
СиријаФото: Screenshot/YouTube


Према његовим ријечима, бомбардери Су-25 и Су-34 напали су осам упоришта екстремиста у провинцији Хомс и у "паљби су потпуно уништени утврђени објекти екстремиста".

Авиони су, такође, нанијели ударе на 11 локација кампова за обуку екстремиста "Исламске државе" (ИС) у провинцијама Хама и Рака, додао је он.

Конашенко је рекао да су авиобомбама за пробијање бетона погођена подземна скровишта есктремиста у области насеља Арафит и Салма, као и да је неколико авиона Су-25 уништило једну базу ИС скривену у шуми, пренијела је РИА Новости.

Према ријечима портпарола руског Министарства одбране, то министарство за сада безуспјешно тражи од Запада координате ИС у Сирији.

"Данас се обратимо - дајте нам координате објеката ИС. Одговор је мук или одбијање", казао је Конашенко.

Он је додао да западне колеге не одговарају ни на захтјеве Русије за контакте са умјереном сиријском опозицијом, због чега се намеће закључак да је она "фантомска" а Запад представља као да је подржава.

ТАС С преноси његову изјаву да је и "Сиријска слободна војска" спремна на сарадњу и разговор о борби против екстремиста ИС, а да је Министарство отворено за контакте и спремно да размотри све конструктивне приједлоге.