latinica  ћирилица
08/10/2015 |  19:41 | Аутор: РТРС

Снимање Радишића- биће посла за Специјално тужилаштво (ВИДЕО)

Снимање Миле Радишића, као бумеранг окренуло се против СДС-а. Биће ово додатни посао за Полицију и Специјално тужилаштво Републике Српске, каже стручњак за безјбедност Предраг Ћеранић.
(фото: screenshot) -
(фото: screenshot)

Наставак је ово, каже Ћеранић, специјалног рата, који се води против руководства Републике Српске. 

- Птичице су почеле да пјевају, долази прољеће, а уствари је тешка зима - рекао је Вукота Говедарица, функционер СДС.

Птичица је пропјевала и рекла да јој је Младен Босић за снимање Миле Радишића понудио милион марака. Птичицу су изневјерили, па су јој дали само 100 хиљада. Новац Горану Сувари лично су предали савјетник Младена Босића, Небојша Вукановић и начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, који је прошле године оптужен за утају пореза у Фудбалском клубу Славија. Бивши новинар и како је себе представљао борац за борбу против криминала и корупције, актуелни савјетник Младена Босића, Небојша Вукановић, дематнује да је Сувари дао новац.

"Ја нисам снимао Радишића", каже Вукановић.

Новинар РТРС пита: "Да ли сте дали новац? Постоје озбиљне оптужбе."

Вукановић:"То су неозбиљне оптужбе. Ми га нисмо тајно снимали. Уопште није битно како смо дошли у посјед снимка..."

Итекако је важно, каже Предраг Ћеранић, запитавши да ли су се неке политичке партије претвориле у параобавјештајне организације, јер користе типичне методе обавјештајно-безбједносних служби.

- Велике су суме у питању, одакле потиче новац, из чијих је то фондова: Да ли из домаћих извора, новац пореских обвезника или су то средства неких страних амбасада које воде психолошке операције у РС? - пита Ћеранић.

Да различите силе крстаре Балканом, потврђено је и на данашњем скупу у Београду под називом "Ко дестабилише Балакан". Главна улога несумњиво је припала Америци. Драгомир Анђелоквић сматра да САДимају само један циљ - стварање хаоса на овим просторима. 

- Јер Америка и даље жели да руши све оне који су јој неподнобни, да инсталира подобне политичаре, не да би било боље грађанима, већ Америци - истиче Анђелковић.

Подобне политичаре, поједине стране амбасаде у БиХ, виде у лидерима тзв. Савеза за промјене, помоћу којих, сматрају стручњаци, покушавају да уруше уставни поредак Републике Српске. Сваки покушај, бар за сада, невјешто је изведен. 

-  Очито је да се ради о обавјештајној организацији, а показало се да актери који су је водили нису дорасли обавјештајним пословима, јер се њихово оружје окренуло против њих - закључује Ћеранић.

Како год, ријеч је о незаконитом прислушкивању. Сви аргументи поново ће у Полицију и Специјално тужилаштво Српске.