latinica  ћирилица
08/10/2015 |  21:29 | Аутор: СРНА

Медојевић: Показали смо да постоје слободни и храбри људи

Функционер опозиционог Демократског фронта /ДФ/ Небојша Медојевић вечерас је, 12. дана протеста испред зграде црногорске Скупштине у Подгорици, поручио да су окупљени у доброј мјери обавили посао и показали да постоје слободни и храбри људи.
Небојша Медојевић (фото:курир.рс) -
Небојша Медојевић (фото:курир.рс)

"Коначно можемо објаснити дјеци да постоје и други политичари. Морамо једни другима да дамо додатну снагу, хоћемо промјене", истакао је Медојевић.

Он је оцијенио да политика Владе Црне Горе води само ка амбису, јер је изгубила легитимитет и повјерење.

Медојевић је захвалио људима који су по киши ноћили у шаторима и редарима који одржавају јавни ред и мир. "Било шта да покушају морају да знају да ћемо ми бити ту да бранимо ову слободу", рекао је Медојевић.

Он је поручио окупљенима да ће функционери ДФ-а увијек бити испред њих, те да ће покушати да убиједе полицајце да им се придруже у протестима. Медојевић је најавио наставак протеста.

Портпарол Нове српске демократије Нова Јован Вучуровић рекао је да је у градовима у Црној Гори у којима су данас одржане протесне шетње било и до пет пута више људи него у понедјељак, 5. октобра.

"Дакле, шири се! У неким мјестима, које челници полиције воле да помену, било је и до пет пута више људи. То нису како су их прогласили градови духова, живи су", поручио је Вучуровић.