latinica  ћирилица
08/10/2015 |  21:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Москва негира америчке наводе да су ракете пале у Иран

Руско Министарство одбране је данас саопштило да су четири руске крстареће ракете испаљене према Сирији из Каспијског мора погодиле своје мете, пренијела је руска агенција Интерфакс.
Командни центар Генералштаба Русије (Фото: 
Министарство одрбране Руске Федерације) -
Командни центар Генералштаба Русије (Фото: Министарство одрбране Руске Федерације)

Амерички званичници и медији су раније објавили да су чак четири од укупно 26 крстарећих ракета које је Русија испалила из Каспијског мора ка Сирији пале на подручје Ирана, пренио је Ројтерс.
 "За разлику од Си-Ен-Ена, ми се не позивамо на анонимне изворе", изјавио је портпарол руског Министарства одбране, генерал мајор Игор Конашенков, и додао: "Ми покажемо како смо лансирали ракете и мете које су оне погодиле."
 Два анонимна званичника америчког Министарства одбране су раније саопштили да су руске ракете пале у Ирану и додали да није познато да ли су оне изазвале неку већу штету на мјестима где су пале.
 Ти званичници, који су желели да остану анонимни пошто нису овлашћени да на ту тему говоре јавно, навели су да су са зацртане путање скренуле четири ракете.
 Руска влада је јуче саопштила да је са својих бродова у Каспијском мору лансирала 26 крстарећих ракета према метама у провинцијама на сјеверу и северозападу Сирије, као и да су ракете на путу до Сирије прелетеле преко Ирана и Ирака.