latinica  ћирилица
08/10/2015 |  22:41 | Аутор: РТРС

Србија "покорила" Албанију са 2:0 (ФОТО)

Фудбалска репрезентација Србије побиједила је вечерас у Елбасану репрезентацију Албаније са 2:0.

Иако је у току утакмице било више прилика на обе стране, мреже су мировале 90 минута.

Први гол за српски тим постигао је Александар Коларов у првом минуту судијске надокнаде.

Албански фудбалери су послије примљеног гола покушали да изврше притисак, међутим, послије једног њиховог напада, "сјевнула" је контра, па је Адем Љајић постигао гол за коначних 2:0.

Екипа Радована Ћурчића одавно је изгубила шансу да се нађе на шампионату Европе, али је и поред тога имала велики мотив против Албаније послије инцидената који су се догодили на дуелу ових екипа у Београду, а послије којих је српски тим остао без три бода за 'зеленим столом'.

Прије почетка утакмице са трибина се чуло скандирање "УЧК", а није било спорних транспарената. Током интонирања, химна Србије се једва чула поред звиждука са трибина. У једном сектору на трибинама смјештени су само становници Косова, који су окренули леђа током интонирања српске химне.

Репрезентативци Србије су у уторак допутовали у Тирану, гдје су били смјештени све до поласка у Елбасан неколико сати прије утакмице. По доласку у Тирану доживјели су непријатност, пошто је њихов аутобус приликом трансфера у хотел погодио камен и притом разбио стакло.