latinica  ћирилица
09/10/2015 |  08:53 | Аутор: Б92

Матић: Показали смо да Србија зна да игра

Немања Матић рекао је да он и његови саиграчи у утакмици у Елбасану нису жељели да буду "кловнови на слављу" Албанаца и да је екипа заслужено побиједила.
Немања Матић - Фото: Novosti.rs
Немања МатићФото: Novosti.rs

Србија је у Елбасану побиједила Албанију са 2:0, головима Александра Коларова и Адема Љајића у судијској надокнади времена.

- Они су много славили и прије него што је почела утакмица а ми нисмо жељели да будемо кловнови на том слављу. На крају је пресудио наш квалитет и заслужено смо побиједили - рекао је Матић новинарима у Елбасану.

Србија нема шансе за пласман на Европско првенство 2016. године, претпосљедња је са четири бода, а Албанија још има шансе, налази се на трећем мјесту са 11 бодова, бодом мање од другопласиране Данске, али и утакмицом мање.

- Није било лако, био је велики пристисак на нама што се видјело на почетку јер смо били бојажљиви. Драго ми је због нашег народа, бар смо дијелом успјели да вратимо вјеру у фудбал. Показали смо зрелост и овим путем треба да наставимо - рекао је фудбалер Челсија.

Матић је рекао и да жали због резултата Србије у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

- Наравно да жалим, даћемо све од себе да у наредним утакмицама показујемо да Србија зна да игра фудбал. Народ треба да нас подржи јер без тога не можемо ништа. Сви заједно треба да се промијенимо - рекао је Матић.