latinica  ћирилица
10/10/2015 |  11:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Ивановић и Д. Тошић: Прија нам подршка народа

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је инцидент са каменовањем аутобуса додатно мотивисао екипу ка побједи против Албаније (2:0) и поручио да осјећа велику вјеру и подршку народа.
Бранислав Ивановић - Фото: Getty Images
Бранислав ИвановићФото: Getty Images

"Тек сада видимо колико је била битна побједа у Албанији. У овом тренутку нам је најважније да имамо подршку народа и на томе мора да се базира култ репрезентације. Надам се да ћемо у будућности остати на овом путу и да ћемо успјети да оправдамо повјерење, вјерујем у снагу екипе и да можемо да се изборимо са свим противницима", рекао је Ивановић Танјугу.


Ивановић је изјавио да је на његовом тиму био велики притисак, али да су играчи били психолошки спремни за њега.
"Од почетка смо контролисали дешавања на терену и забиљежили заслужен тријумф. Побједа је могла да буде слађа, да смо њом отишли на шампионат Европе. Ипак, она је промијенила атмосферу у Србији што се тиче фудбала, репрезентације и свега око нас", рекао је Ивановић.

Он је нагласио да се ојсећао безбједно у Албанији, упркос инциденту када је по доласку у Тирану разбијено стакло на аутобусу са српским фудбалерима.

"Знали смо да играмо за цијели народ, све Србе у региону, земљи и на Косову. Дуел је носио префикс високог ризика, али је организован на високом нивоу. Осјећали смо се безбједно, и поред инцидента. Био је то један додатни мотив за нас. Ова утакмица је и прије почетка била историјска, драго нам је што се завршила са позитивним исходом", навео је Ивановић.

Дефанзивац Челсија истакао је да повреда, због које је морао да напусти терен у Елбасану, не дјелује безазлено и да ће накнадни прегледи установити колико је она озбиљна.

Излазак капитена није се превише осјетио у игри српског тима, пошто га је Душко Тошић на прави начин одмијенио.

"Велика побједа за нас, посебно јер знамо какав је ривалитет између двије земље. Била је напета атмосфера, доста тога се писало прије утакмице, али смо уз велику борбеност смогли снаге да тријумфујемо. Можда меч није био лијеп за око, али смо играли као екипа и заслужено побиједили", додао је Тошић.

Тошић је поручио да жали што побједа у Албанији није имала утицај на пласман на шампионат у Француској.

"Имамо јако добру екипу, али разне околности су допринијеле да се не нађемо на ЕП. Почело је од утакмице против Албаније код куће, али Србија има будућност. Срећан сам што смо на крају одбрадовали нацију",закључио је Тошић.