latinica  ћирилица
10/10/2015 |  19:28 | Аутор: РТРС

Сувара: Посједујем бројне доказе (ВИДЕО)

Аудио снимак , који нам је послао Горан Сувара, доста је опширнији и он га нуди свим институцијама правосуђа, заједно са бројним другим аудио и видео снимцима, али и свједоцима. Снимак је стигао на нашу маил адресу током ноћи. Јутрос нас је и звао Сувара и понудио ново свједочење.
Горан Сувара - Фото: РТРС
Горан СувараФото: РТРС

Сувара се јавио након што је прочитао портале и погледао све све вијести из Републике Српске. Тврди да деманти Боје Гашановића и Небојше Вукановића нису искрени, за шта, како каже, има бројне доказе, попут овог из аудио снимка.

СУВАРА: “ Господин Бојо Гашановић тврди да ме никад у животу није видио, да са мном није никада имао никакве трансакције. Одговорно тврдим, што ће тај снимак и потврдити, да је господин Гашановић патолошки лажов. Сједили смо на тврђави у Новом Саду. Ту се чује његов глас. Чује се мој глас, чује се глас Небојше Вукановића. Необавезно ћаскање прекинуо је други патолошки лажов. То је господин Вукановић када каже да ли си ми донио оно и да му треба само неколико секунди. Ја кажем да јесам. Да ли си ти мени донио паре? Каже он-јесам, ту су. Кажем ја могу ли да узмем, да видим да ли сте можда донијели лажне паре. Значи зато сам послао”.

Сувара каже да нема више снаге ни воље да се убјеђује с њима, али подсјећа Вукановића:

СУВАРА: “ Драги мој Вукановићу, ти све добро знаш. Немој просипати поштење, јер исто као што имам овај аудио запис, имам и аудио и видео запис када тражиш од мене, кад си ми предао новац, тражиш да те частим. И ја ти дајем 1000 евра. Двије новчанице по 500 евра. Значи то имам и то сам оставио за Суд. Немој да лажеш више. Немој да обмањујеш народ да сам ја неки криминалац”.

Сувара каже да не бјежи од себе и својих одговорности, али да му је доста измишљања прича. Тврди да је све конструисано у главама Небојше Вукановића и Младена Босића.

СУВАРА: “ Немој Вукановићу да лажеш да су тебе звали неки, наводно моји људи, јер знаш да имам све иједан снимак, аудио и видео, кад си ти звао моје људе. Кад си исте те људе одвео у ресторан Кула у Источном Сарајеву, гдје су се састали са Босићем и гдје је предложен овај паклени план. Гдје сте тражили контакт са мном”.

Босића назива експертом за утврђивање аутентичности гласова, па га позива и да утврди чији су гласови са овог снимка.

СУВАРА: “ А врло радо ћу му послати и његову слику из ресторана Кула. Молим вас свију. Престаните са лажима. Не обмањујте народ”

Све што прича, Сувара тврди да има снимљено и да ће радо ставити на располагање правосудним органима.

СУВАРА: “ Господине Гашановићу, кад смо сједили у ресторану у центру града, морали сте да примјетите да тај ресторан има видео надзор. Лажете само народ да мене никад нисте видјели”.

Бијесан је на,како каже, лажи које су јуче пласиране о њему. Тврди да ништа није направио илегално. То каже, Гашановић одлично зна.

СУВАРА: “ Када смо причали о тајном снимању неког господина, Гашановић ми је објаснио да смо покривенио налогом и да нас налогом покрива господин Мектић, министар безбједности БиХ. Ја можда јесам неког снимио тајно, али не илегално. Кад сте ми господо дали одријешене руке да снимам и легално, онда сам ја наснимао вас. Са вашим налогом”.

Сувара се нада да више неће морати да зове медије и да ће се појавити у Суду и Тужилаштву, било као свједок или као окривљени, који је нешто тајно радио.