latinica  ћирилица
13/10/2015 |  08:43 | Аутор: Vijesti

Берлускони у новој књизи отворено о политици и сексу

Бивши италијански премијер је још једном поновио да није спавао са малољетном проститутком Руби, због чега је првобитно био осуђен, а затим и ослобођен оптужби.
Силвио Берлускони - Фото: AP
Силвио БерлускониФото: AP

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони (79) проговорио је о својим успјесима и падовима, али и фамозним бунга-бунга журкама, у новој књизи под називом "Мој начин: Берлускони његовим сопственим ријечима", коју потписује новинар Алан Фридман.

Представљајући се као "рођени заводник, али и онај који је често био заведен", Силвио Берлускони је открио да ипак нису тачне гласине да је за два мјесеца био са 33 жене, уз коментар да би то "тешко пало чак и млађем од њега".

Такође је објелоданио своје наводне покушаје да одврати Џорџа Буша од војне интервенције у Ираку и рекао да је он био "једини европски лидер који се противио интервенцији у Либији".

"На вечери којој су присуствовали бројни свјетски лидери, Силвио Берлускони је испричао причу у којој је Буша представио као краља џунгле, а Садама Хусеина као вука. Међутим, Буш није схватио метафору", наводи се у књизи.

Говорећи о бунга-бунга журкама, које су се одржавале у његовој вили, бивши премијер је рекао да су "медији преувеличали причу". Он тврди да су многи детаљи измишљени, попут оног да су се стриптизете облачиле као часне сестре.

Назив бунга-бунга, како је открио Берлускони, настао је из једног вица који му је испричао Моамер Гадафи, а у којем је овај израз употријебљен као синоним за секс.

Бивши италијански премијер је још једном поновио да није спавао са малољетном проститутком Руби, због чега је првобитно био осуђен, а затим и ослобођен оптужби.

Милијардер се осврнуо и на турбулентан однос са бившим француским предсједником Николом Саркозијем, рекавши да је овај љубоморан на њега толико да је једном приликом одбио да се рукује с њим.

"Саркози је несигуран и завиди ми на богатству и женама", цитирао је Берлусконија новинар Алан Фридман.

У књизи је описан и њихов први сусрет након Саркозијеве женидбе Карлом Бруни. Саркози је тада упознао Берлусконија са супругом и наводно му рекао: "Силвио, види, сад сам богат као ти".