latinica  ћирилица
13/10/2015 |  10:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Esquire: Емилија Кларк најсексепилнија жена године

Британска глумица Емилија Кларк, најпознатија по улози Денерис Таргаријен у серији "Игра пријестола" проглашена је најсексепилнијом женом године магазина Esquire, преноси АП.
Емилија Кларк  (Фото: esquire) -
Емилија Кларк (Фото: esquire)

Поред улоге у популарној ХБО серији Кларк је играла Сару Конор у летњем филском хиту "Терминатор: Џенесис".

Она може да буде жестока, али и пријатељски настројена, може бити краљица, али и млађа сестра, убица или девојка из сусједства, написао је Бенџамин Марковиц у тексту за Esquire.
Секси али ипак права. То је предивни баланс Емилије Кларк, наводи Марковиц.

Уредница магазина Лиза Хинтелман назвала је Кларкову свачијом миљеницом. "Емилија Кларк је незаборавна у 'Игри пријестола' и била је сигуран избор како нашег магазина, тако и пријатеља и породице", навела је она.

Кларк је рођена 1987. године у Лондону. У Британији је одрасла и дипломирала на катедри за глуму чувеног лондонског Драмског центра.

Још као 13-годишњакиња је добила гостујућу улогу у британској телевизијској серији ''Доктори'', али је након тога па до краја школовања била посвећена позоришним представама. Након завршених студија је добила прву филмску улогу у научно-фантастичном филму Triassic Attack''.

Живот те глумице се промијенио након што је добила улогу у "Игри престола" 2011. године. Међутим, на почетку је имала потешкоћа, пошто у серији има много голотиње, сцена секса и силовања. Глумица је Марковицу рекла да је због тога дуго патила.

"Једном сам морала да узмем кратку паузу. Рекла сам да морам да попијем мало чаја, међутим морала сам да се исплачем прије сљедеће сцене", испричала је Кларк своје искуство.