latinica  ћирилица
13/10/2015 |  12:25 | Аутор: Агенције

Дуновић: Нећу блокирати улазак СББ-а у Владу ФБиХ

Потпредсједник Федерације БиХ из реда српског народа Милан Дуновић казао је у интервјуу за данашњи "Дневни лист" како неће блокирати улазак СББ-а у Владу Федерације БиХ, нити бити препрека да се направи стабилна власт без обзира што се ДФ жели избацити из власти на државном нивоу.
Милан Дуновић - Фото: klix.ba
Милан ДуновићФото: klix.ba

Све што сам раније казао и даље стојим иза тога, ја нећу бити кочница нити ћу блокирати реконструкцију Владе Федерације. Једини разлог због којега бих блокирао нова именовања је покушај увођења СНСД-а у власт у Федерацији - објаснио је Дуновић.

Након што је СДА понудио СББ-у Фахрудина Радончића улазак у власт на свим разинама, а предсједник ДФ-а Жељко Комшић поручио како ДФ неће изаћи из власти на државном нивоу, у јавности се почело постављати питање хоће ли ДФ преко Милана Дуновића блокирати улазак СББ-а и у федералну власт и тако бранити своју позицију на нивоу БиХ.

Што се тиче Савјета министара, Дуновић је казао како ДФ-ов министар Славко Матановић одлично ради свој посао и како нема разлога за његову замјену. Подсјетио је како је Матановић откочио процес дигитализације те како нема никаквог разлога за реконструкцију Савјета министара БиХ.

- С политичког аспекта гледано, ако постоји парламентарна већина која жели реконструкцију Савјета министара то су демократски процеси и ми то не можемо зауставити нити желимо - каже Дуновић. Упитан хоће ли ДФ бити избачен из власти на државном нивоу, Дуновић је казао како је то тешко оцијенити и како је све могуће.

Дуновић је напоменуо како неће злоупотребљавати позицију потпредсједника Федерације БиХ због, како каже, неких страначких интереса. Када је у питању реконструкција Владе Федерације БиХ, он је подсјетио како је писмено потребно потврдити тко чини парламентарну већину да би он потписао нова именовања. Без обзира на нову коалицију у Федерацији и чињеницу да је ДФ у опорби,

Дуновић је казао за "Дневни лист" како се не повлачи с позиције потпредсједника ФБиХ.