latinica  ћирилица
14/10/2015 |  09:42 | Аутор: Блиц

Устао са стола само неколико минута пред своју аутопсију

Један пацијент у болници Локманија Тилак, у Мумбају у Индији, пробудио се мало пред сопствену аутопсију. Наиме, љекари су овог 45-годишњака прогласили мртвим када је пронађен онесвијешћен на аутобуској станици у овом граду, али се заправо испоставило да је боловао од ушне инфекције и неухрањености.

Наводно, доктор Рохан Рохекар је рекао болничарима да однесу тијело право у мртвачницу, иако то није по правилима болнице. Наиме, тијела се обично остављају два сата да се охладе, јер увијек постоји могућност оживљавања. Али, само што су почели да га припремају за аутопсију, примијетили су како му се стомак помјера горе-доле.

Човјек се пробудио и у болници је настала општа паника. Доктор Рохекар је био оптужен да је накнадно поцијепао изјаву да је човјек мртав, као и да је обрисао болнички извјештај о његовој смрти. Читав случај је потом преузела полиција.

- У питању је озбиљна немарност љекара. Били смо шокирани када смо открили да је пацијент и даље жив, иако је проглашен мртвим. Тек када пронађемо извјештаје моћи ћемо да поднесемо тужбу - рекао је полицајац Јешудас Горди.

Управник болнице, доктор Сулеман Мерчант наводно је стао на страну немарног љекара и рекао да није први пут да неки доктор не успије опипати  пацијентов пулс, усљед шока или трауме коју је пацијент проживио.

- Љекар је нов у болници и није упознат с нашим правилима и процедуром - рекао је доктор Мерчант.

Пацијент је и даље у болници, гдје се лијечи од инфекције уха и посљедица озбиљне неухрањености, а немарни доктор није желио да даје изјаве за јавност.