latinica  ћирилица
16/10/2015 |  15:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Сви воштани Бондови на једном мјесту

Од Шона Конерија до Данијела Крејга, Музеј воштаних фигура Мадам Тисо у Лондону изложило је фигуре свих досадашњих глумаца који су тумачили славног филмског шпијуна Џејмса Бонда.
Воштане фигуре свих досадашњих глумаца који су тумачили славног филмског шпијуна Џејмса Бонда (фото: http://www.scotsman.com/) -
Воштане фигуре свих досадашњих глумаца који су тумачили славног филмског шпијуна Џејмса Бонда (фото: http://www.scotsman.com/)

Уприличена поводом премијере најновијег наставка популарног серијала, изложба, на којој сви Бондови јунаци носе смокинг, остаће отворена у Лондону наредних шест недјеља, да би потом обишла све воштане музеје Мадам Тисо широм свијета.

Максимално углађени, неки од воштаних агената 007 стоје с пиштољем у руци, док други заузимају опуштенију позу.

- Ангажовано је око 20 вајара и тимова којима је требало четири мјесеца да направе ових шест Бондова. Пуно је новца и времена уложено, али је било вриједно труда", рекао је Едвард Фулер, генерални директор лондонског музеја, преноси Ројтерс.

- Ово је први пут да ће посјетиоци моћи да изблиза виде све своје омиљене Бондове, напоменуо је он.

У музеју истичу да је Шон Конери, који је први тумачио лик Флеминговог јунака у филму "Др Но" 1962. године, приказан као Џејмс Бонд из "Из Русије с љубављу" (1963), а Џорџ Лезенби као агент 007 из свог јединог Бонд филма "У служби њеног величанства" (1969).

Роџер Мур се може видјети као што је изгледао у улози у филму "Шпијун који ме је волео" (1977), док се Тимоти Далтон појављује као што је глумио у своја два Бонд филма, "Дах смрти" (1987) и "Дозвола за убиство" (1989).

Пирс Броснан је представљен као у филму "Сутра никад не умире" (1997), а последњи Бонд, Данијел Крејг, као у филму "Скyфалл" (2012).

Посљедњи, 24. Бонд филм, "Спецтре", долази у биоскопе 26. октобра.