latinica  ћирилица
02/11/2015 |  13:08 | Аутор: РТРС

"Дани Данила Лазовића" од 5. до 7. новембра у Приједору

Фестивал “Дани Данила Лазовића” се ове године одржава по трећи пут у Прибоју, од 5. новембра до 7. новембра.
Трећи фестивал Дани Данила Лазовића (фото: danidanilalazovica.rs) -
Трећи фестивал Дани Данила Лазовића (фото: danidanilalazovica.rs)

Поред бројних културних садржаја, представа и изложби, студенти и студенткиње глуме из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Македоније такмиче се у говорењу поезије.

Награда је “Повеља Данило Лазовић” и новчани дио награде (хиљаду евра у динарској противвриједности).

Гост глумац овогодишњег фестивала је истакнути драмски умјетник Иван Босиљчић: ''Дача ми је донио срећу, касније сам увијек радио са добрим људима. И сваки пут кад угледам младог колегу како лута међу камерама сјетим се Данила Лазовића, умјетника вулканске снаге, који нам је свима у аманет оставио примјер како се бива глумац и што је још битније, како се остаје човек."

Остатак стручног жирија ове године чине Радован Кнежевић (професор ФДУ-а), Слободан Ћустић (глумац), Милица Јанкетић (глумица и прошлогодишња победница) и Јелена Лазовић (испред породице Лазовић).

Фестивал “Дани Данила Лазовића” ће ове године, обележити бројне програмске новине.

Фестивал је ове године богатији за нови програм “Данилу у част”. У овом програму учествују звијезде Београдског драмског позоришта, позоришта у коме је Данило Лазовић дипломирао, Весна Чипчић, Слободан Бода Нинковић, Марко Живић, Љубинка Кларић, Милан Чучиловић, модератор програма Миодраг Мики Крстовић и домаћин фестивала глумац Михаило Лаптошевић.