latinica  ћирилица
02/11/2015 |  19:04 | Аутор: РТРС

Сувара: Пријаве против Босића, Мектића, Гашановића, Вукановића... (ВИДЕО)

Као што је и најавио, Горан Сувара поднио је данас Специјалном Тужилаштву РС пријаву против предсједника СДС-a Младена Босића, министра безбједности БиХ Драгана Мектића, начелника општине Источни Стари Град Боје Гашановића, савјетника Младена Босића Небојше Вукановића и још неколико лица због више кривичних дјела. Ово је за нашу Телевизују потврђено из Специјалног Тужилаштва.
Кривична пријава (1. и 2. страна) - Фото: РТРС
Кривична пријава (1. и 2. страна)Фото: РТРС

У пријави Сувара наводи да су Младен Босић , Драган Мектић, Бојо Гашановић, Небојша Вукановић и више НН лица, од априла до септембра ове године направили, како наводи, злочиначко Удружење за рушење Уставног поретка и легално изабране власти у РС. Сувара описује припрему и извршење примопредаје новца који је био намијењен за снимање контроверзног бизнисмена Миле Радишића.

"Телефоном ме је назвао мој пријатељ Б.Б. и рекао да се требам састати са Небојшом Вукановићем у Београду 20.05. Пристао сам на тај састанак чисто да видим шта хоће. 19.05. мој пријатељ Б.Б. је дошао до мене и објаснио ми да сутра долази Вукановић те да је ријеч о послу гдје има много пара, сутрадан смо се нашли са Вукановићем и кренула је прича," навео је Сувара у пријави. 

Сувара наводи како су га питали да ли је у контакту са контроверзним бизнисменом Милом Радишићем и да им треба само неколико снимљених реченица које би компромитовале предсједника РС Милорада Додика за шта му је обећано 100 хиљада марака. Пристао је и тражио да дође Младен Босић , како би био сигуран да се не ради о превари.

"Објаснио сам Вукановићу да сам на потјерници, јер се нисам одазвао на Суд у Бањалуци, рекао је све знам, али уз тебе смо сви и Босић и министар Мектић тако да не бринем ништа," стоји у Сувариној пријави.

 

Горан Сувара у наставку пријаве наводи све детаље договора и примопредаје новца, а као доказе Тужилаштву нуди видео- снимке, фотографије, аудио-снимке и изјаве свједока.