latinica  ћирилица
05/11/2015 |  19:07 | Аутор: РТС

Поцијепала милион евра да напакости насљедницима

Једна 85-годишња Аустријанка исцијепала је на ситне комаде новчанице у вриједности од скоро милион евра у очигледном покушају да напакости својим насљедницима, јавиле су данас аустријске власти.
Новац - Фото: AP
НовацФото: AP

Након смрти старице, чије име није наведено, на њеном кревету у соби старачког дома у ком је живјела, пронађене су исцијепане новчанице укупне вриједности 950.000 евра као и неколико штедних књижица које је задесила иста судбина.

Државни тужилац Ерих Хабицл потврдио је вијест, коју је први објавио дневни лист Куриер, додајући да не може ништа да учини за насљеднике.

“Штета на новчаницама које су биле у власништву преминуле госпође не представља кривично дијело, те стога нисмо покренули никакву истрагу“, истакао је Хабицл у изјави за АФП.

Лист Куриер пише да ће рођаци осветољубиве старице ипак бити они који ће се “најслађе смијејати“ будући да је Централна аустријска банка (ОеНБ) најавила да ће замијенити новац.

“Уколико насљедници пронађу дјелиће новчаница и под условом да поријекло новца буде утврђено, тада се, наравно, све да надомјестити. Када не бисмо замијенили новац казнили бисмо погрешне особе“, рекао је представник аустријске банке.