latinica  ћирилица
18/11/2015 |  09:01 | Аутор: Б92

Како величина тестиса утиче на ваше здравље?

Ове, често заборављене димензије нису неважне, показала су научна истраживања.
Здравље (Фото:muskimagazin.com) - Фото: илустрација
Здравље (Фото:muskimagazin.com)Фото: илустрација

АКО ИМАТЕ ВЕЋЕ ТЕСТИСЕ...

Једна студија из 2013. године, у којој је учествовало 2.800 мушких испитаника, открила је да мушкарци са већим тестисима имају већи ризик од срчаних обољења.

Такође је откривено да мушкарци који имају велике тестисе више пију алкохол и имају висок крвни притисак, као и да чешће доживљавају стрес.

АКО ИМАТЕ МАЊЕ ТЕСТИСЕ...

Једна медицинска студија научника из Данске открила је корелацију између квалитета сна и величине тестиса. Испитано је 1.000 мушкараца и посматран је њихов распоред спавања, навике и прекиди сна током ноћи, а затим су мjерили величину њихових тестиса и број сперматозоида.

Резултати су показали да мушкарци који пате од инсомније и касније иду у кревет имају нижи проценат сперме за 29 процената. Поред тог,а њихови тестиси имају тенденцију деформације за 1,6 процената.

МУШКАРЦИ СА МАЊИМ ТЕСТИСИМА СУ БОЉИ ОЧЕВИ

Ово ће вам можда зазвучати чудно , али очеви који имају мање тестисе су приврженији својој дjеци, открила је студија са Универзитета Емори у Атланти. Они су интервјуисали очеве и мајке о односу са дjецом, као и о томе колико учествују у мjењању пелена, одвођењу дjеце у школу или код љекара.

Резултати су показали да очеви који су више укључени у живот своје дјеце имају мање тестисе.

РАК ТЕСТИСА

Најефикаснији начин да избјегнете овај проблем јесте редован самопреглед. Рак тестиса напада један или оба тестиса, тако што се појављује у облику ситне израслине која утиче на увећање тестиса и изазива тежину у мошницама, бол у доњем дијелу стомака и у репонама.

Овај тип канцера погађа све старосне групе мушкараца, а најчешће у доби између 20. и 34. године.