latinica  ћирилица
19/11/2015 |  06:24 ⇒ 09:50 | Аутор: Агенције

Убица двојице војника ОС БиХ извршио самоубиство

Осумњичени за убиство војника ОС БиХ, Енес Омерагић извршио је самоубиство, потврдио је Драган Мектић, министар безбједности БиХ. Како је саопштено нападач Енес Омерагић разнио се бомбом у својој кући.
Рајловац - Фото: klix.ba
РајловацФото: klix.ba

У улици Сафета Зајке у сарајевском насељу Рајловац синоћ око 19 часова догодила се пуцњава у којој су убијена два војника Оружаних снага БиХ.

Убијени су војници Армин Салкић и Недељко Радић. Они су радили на формацијским мјестима возача у батаљону Војне полиције Бригаде тактичке подршке.

Један војник који је изгубио живот у Рајловцу је из Невесиња, а други из Витеза.

Како ФТВ јавља нападач је при уласку у кладионицу узвикивао Алаху екбер.

Комесар МУП-а КС Вахидин Ћосић рекао је да се осумњичени за убиство војника убио непосредно прије доласка полиције у кућу.

- Добили смо информације гдје би се починиоц могао налазити. Три локације биле су блокиране и непосредно прије доласка полиције чула се детонација. Уласком у просторију затечено је тијело мушке особе која је извршила самоубиство - рекао је Ћосић.

Рекао је да је кућа на неколико спратова, те да на спрату на којем је пронађено тијело осумњиченог није затечен нико други.

- Утврдиће се мотиви и правци полицијског дјеловања, а подузимају се све конкретне мјере и радње с циљем расвјетљавања догађаја - рекао је Ћосић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је синоћ након сједнице Савјета да је ово пуцањ у државу.