latinica  ћирилица
25/11/2015 |  08:57 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Грахово: Помоћ Владе РС једино свјетло у тунелу (ВИДЕО)

У Босанском Грахову број становника мањи је из године у годину. Млади одлазе у друге градове а старији умиру, тако да је демографска слика овог мјеста и више него суморна. У овом граду нема апотеке, банке, а водоводне цијеви чешће су празне него пуне. Локално становништво једину наду види у помоћи Владе Републике Српске.
Грахово - Фото: РТРС
ГраховоФото: РТРС

Из Грахова се данас одлази, а нико се не враћа. Сви Граховљани су сагласни - услова за нормалан живот достојан човјека у овој варошици нема.

Мјештани се жале и да су школе пусте, као и улице, а воде немају већ годину дана.

"Немамо апотеке, немамо никакве творнице гдје би радили, ништа се не отвара. Тужно је све то", каже Граховљанка Вишњица Башић.

Мјештани Грахова поручују да су препуштени сами себи и да нико од ентитетских влада не води рачуна о њима.

Пусто Грахово (Фото: РТРС)

У општинској администрацији истичу да су тек недавно одблокирали рачун ове локалне заједнице, али се слажу са грађанима да је ситуација и више него тешка.

"Становника је све мање, а ситуација је све тежа и тежа. Нама преостаје да се боримо и да у сарадњи са Владом Републике Српске и са кантоналном владом покушамо урадити нешто", истиче начелник општине Грахово Душко Радун.

Мјештани и руководство помоћ очекују из само једног правца, из Републике Српске. Ових дана очекује се отварање апотеке, али је потребно учинити још много тога како би се у Грахову могло живјети како приличи у 21. вијеку.