latinica  ћирилица
25/11/2015 |  13:22 ⇒ 13:28 | Аутор: Независне

Калесија: Ухапшена држављанка Србије због повезаности са тероризмом

Држављанка Србије ухапшена је у Калесији због сумње у повезаност са тероризмом, сазнаје Н1.

Како је за Н1 потврђено у Служби за послове са странцима, држављанку Србије из Косовске Митровице 21-годишњу Елму Дјусинац припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) су ухапсили у Калесији заједно њеним супругом Енесом Мешићем који је недуго након хапшења пуштен на слободу.

Како сазнајемо, налог за хапшење наведене особе стигао је директно из МУП-а Србије. Недуго након хапшења, Дјусинац је пребачена у Службу са послове са странцима гдје се и сада налази.

Енес Мешић је од раније познат обавјештајним и безбједносним агенцијама БиХ. Он је био у групи особа које су ухапшене 3. септембра прошле године у полицијској акцији кодног назива "Дамаск" заједно са Хусеином Боснићем, Авдулахом Хасановићем, Емином Хоџићем и Адемом Карамујом.

Након тромјесечног притвора на слободу су пуштени сви осим Боснића који је почетком овог мјесеца првостепеном пресудом осуђен на седам година затвора због кривичног дјела јавно подстицање на терористичке активности у вези с врбовањем ради терористичких активности и организирањем терористичке групе.

Кристина Јозић, портпаролка СИПА није могла да потврди ову информацију.

"СИПА интензивно проводи истражне радње у вези са случајевима у Рајловцу и Завидовићима, али што се тиче конкретних појединости о томе не можемо говорити", казала је Јозић за портал "Независних".