latinica  ћирилица
25/11/2015 |  18:56 | Аутор: Независне

Фотографија са друштвених мрежа - Ердоганов син у друштву џихадиста

На друштвеним мрежама осванула је фотографија сина турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, Неџметин Билала, у друштву наводног вође ИСИЛ-а.

Москва је оптужила Турску да помаже финансирати Исламску државу. Према њиховом објашњењу, Турска води илегалан посао шверцовања нафте од џихадиста.

Наиме, на друштвеним мрежама осванула је фотографија сина турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, Неџметин Билала у друштву наводног вође ИСИЛ-а, који је учествовао у нападима у Западном Курдистану, односно Сиријском Курдистану.

Фотографија је наводно снимљена у једном ресторану у Истамбулу и покренула је низ спекулација како је Ердоганов син уплетен у илегални посао продаје нафте с ИСИЛ-ом.

Руски премијер Димитриј Медведев казао је да има информације како су у "црни бизнис с Исламском државом" уплетени и функционери из Анкаре. Руски политички аналитичар Игор Јушков тврди како је руска интервенција пореметила горе наведено илегално пословање.

"Исламска држава има стотине милиона или чак милијарде долара профита од продаје нафте. Осим тога, штити их војска друге нације. Стога можете разумјети зашто се понашају тако брутално и убијају људе на најкрволочније начине. Зато могу извршити терористичке нападе широм свијета, укључујући и у срцу Европе", упозорио је руски предсједник Владимир Путин.