latinica  ћирилица
25/11/2015 |  20:13 | Аутор: Б92

Бајден: САД подржавају политику коју води Николић

САД подржавају допринос Србије у превазилажењу безбједносних изазова, позитиван однос према мигрантској кризи, као и допринос миру и стабилности у региону.

То је рекао је потпредсједник САД Џозеф Бајден током сусрета са предсједником Србије Томиславом Николићем у Загребу.

Како је саопштила Служба са сараднују са медијима предсједника, у срдачном и отвореном разговору са потпредсједником САД, у оквиру састанка Брдо-Бриони, предсједник Николић посебно је истакао важност сарадње у превазилажењу изазова данашњице, међу којима је тероризам највећи.

Бајден је том приликом пренио да САД подржавају политику коју води предсједник Николић као и допринос Србије миру и стабилности у региону.

Потпредсједник САД захвалио је Николићу на доприносу Србије у превазилажењу безбједносних изазова и поновио став да САД подржава Србију у њеним напорима да спроведе реформе, као и у тежњи да постане пуноправни члан Европске уније, наводи се у саопштењу.

У Загребу се одржава самит Брдо-Бриони на коме учествују председници држава бивше СФРЈ и Албаније, а коме присуствују амерички потпредсједник Џозеф Бајден и предсједник Савјета Европе Доналд Туск.