latinica  ћирилица
25/11/2015 |  22:08 | Аутор: СРНА

Хондурас: Два масакра у размаку од 12 часова

Најмање 15 људи убијено је у размаку мањем од 12 часова у два одвојена случаја у Хондурасу.
Хондурас (илустрација РТРС) -
Хондурас (илустрација РТРС)

Полиција је саопштила да је седам људи убијено јутрос у пријестоници Тегусигалпи, док је осам возача аутобуса усмрћено синоћ у сјеверном граду Сан Педро Сула.

Шеф полиције Леонел Сауседа рекао је на конференцији за новинаре да су у нападу у Тегусигалпи нападачи извукли шест жртава из њихових кућа и побили их на улици.

Сауседа, који је на конференцији за новинаре бризнуо у плач, рекао је да све указује да се ради о нападу банди које се боре за територију ради изнуде новца или продаје дроге.

Полиција је на мјесту једног од напада пронашла "вуду лутку" са ликом Сауседе избодену иглама, јавља АП.

У другом масакру, шест мушкараца са маскама на лицу изашли су из аутобуса на станици у близини града Сан Педро Сула и убили осам возача аутобуса једног по једног. Директор градског транспорта Ђовани Дубон рекао је да би овај напад требало да се третира као тероризам.

Убиства возача аутобуса и таксиста честа су појава у Хондурасу и скоро су увијек повезана са изнудом новца. Скоро сви возачи морају да плате седмичну суму једној или више банди. Уколико не плате то значи сигурну смрт.

Влада је саопштила да су 174 возача јавног превоза убијена 2014. године. Према подацима Националног комесара за људска права, у прва три мјесеца ове године убијена су 34 возача.