latinica  ћирилица
26/11/2015 |  21:17 ⇒ 21:24 | Аутор: СРНА

И. Сарајево: Промовисан "Архистратег, чиноначалник - Пут у вријеме смрти"

У Источном Сарајеву вечерас је промовисан нови роман Бранка Брђанина Бајовића "Архистратег, чиноначалник - Пут у вријеме смрти" у издању Завода за уџбенике и наставна средстава Источно Сарајево.
Промовисан нови роман Бранка Брђанина Бајовића "Архистратег, чиноначалник - Пут у вријеме смрти" - Фото: СРНА
Промовисан нови роман Бранка Брђанина Бајовића "Архистратег, чиноначалник - Пут у вријеме смрти"Фото: СРНА

Говорећи о Брђаниновом роману, професор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Саша Кнежевић рекао је да је ријеч о дјелу за одабрану читалачку публику.

"Та комуникација писца и читаоца је специфична. Писац може просто да има тенденцију да комуницира са широком публиком или само са онима који су способни да тај роман разумију", рекао је он.

Кнежевић је напоменуо да су у тексту Бранка Брђанина Бајовића два романа уткана у једно дјело, те да представља наставак претходног романа "Сарајево, Сарајево /Пут у присвајање/".

"Да будем искрен, нема претјераног смисла читати посљедњи роман ако нисте читали претходна два. Заиста сам зачуђен са колико пажње пише Бранко Брђанин, а ријеч је о скупу ликова који се мање-више појављују у четири романа", каже Кнежевић.

Брђанин је рекао да књига "Архистратег, чиноначалник - Пут у вријеме. Смрти" са претходно објављеним дјелима чини седам романа најавивши и осми који ће изаћи за двије године.

Роман је премијерно промовисан на Београдском сајму књига.