latinica  ћирилица
27/11/2015 |  16:34 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Четрдесет година рада Радио Требиња

Радио Требиње, први електронски медиј у овом граду, прославља јубилеј , четрдесет година рада.
Четрдесет година рада Радија Требиња - Фото: РТРС
Четрдесет година рада Радија ТребињаФото: РТРС

Радио, који ради у саставу Центра за информисање, културу и образовање , и у данашњој конкуренцији савремених електронских медија задржао је препознатљив начин презентовања тема и информација из живота локалне заједнице. 

Први пут глас спикера из микрофона Радио-Требиња огласио се 29. новембра 1975. године. Било је вријеме када новинари нису имали тако широку слободу у раду као данас, али посао у медијима ни тада ни сада није лак, каже први директор ове куће.

За разлику од осталих јавних медија који се обраћају најширој публици , локални радио бави се приоритетно локалним темама, уз настојање да се грађани о свему битном информишу на вријеме и професионално.

Пратећи свјетске трендове у информисању, и Радио Требиње од прошле године има и властити интернет-портал. Захваљујући томе, програм ове станице може се пратити у цијелом свијету.

Свакодневно се прузима и дио информативног програма Радија Републике Српске. У Радио -Требињу имају амбиције да прошире чујност сигнала ове станице, за шта су затражили сагласност Регулаторне агенције за комуникације, али и да прошире и продуже дневну програмску шему.