latinica  ћирилица
28/11/2015 |  18:25 ⇒ 20:55 | Аутор: СРНА

Бореновић нови предсједник ПДП-а (ВИДЕО)

Бранислав Бореновић изабран је данас за новог предсједника ПДП-а, док је досадашњи лидер Младен Иванић проглашен почасним предсједником странке. Бореновић је након изборног Сабора ПДП-а изјавио је да ће циљеви странке бити економски опоравак, борба против корупције и криминала, те заустављање одумирања нације, односно подстаћи повећање наталитета у Српској.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

"Међу задацима су борба против тероризма и екстремизма. Учинићемо све да имамо савршену организацију, да сваки члан ПДП-а може дати корисну сугестију како бисмо направили врло битна рјешења за будућност Републике Српске", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Бивши предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да је изабрао прави тренутак да вођење партије препусти једној новој генерацији.

"Показало се да је то партија издржала без турбуленција, да је добила нову енергију, а ми дугогодишњи чланови ћемо и даље бити ПДП-ови и својим знањем помоћи новим лидерима да усмјере партију", поручио је Иванић.

БОРЕНОВИЋ: СРПСКА ТРЕБА ДА НАСТАВИ ДА СЛАВИ ДАН РЕПУБЛИКЕ

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да Република Српска треба наставити да слави Дан Републике 9. јануара, те да ова странка не жели прихватати рјешења у БиХ која ће се заснивати на прегласавању нити једног, а поготово два конститутивна народа.
Он је рекао да ће сутра учествовати на састанку политичких представника у Републици Српској, који је поводом одлуке Уставног суда БиХ иницирао предсједник Републике Милорад Додик, те нагласио да кад је у питању Дан Републике нема несугласица међу политичким партијама.

"Погрешно је и лоше да је у БиХ поново дошло до прегласавања и да се на тај начин покушава креирати једна потпуно погрешна атмосфера и дизати политичке тензије", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Бореновић је нагласио да Српска треба бити одлучна у својим ставовима и да се њени представници морају борити за те ставове у свим институцијама, па и у органима БиХ.

Говорећи о могућности напуштања заједничких институција до измјене Закона о Уставном суду БиХ, Бореновић је рекао како да није добро рјешење јер смањује простор странкама из Републике Српске да снажно дјелују.

"Све оно што не ваља у овој земљи морамо промијенити, па тако и начин како функционише Уставни суд БиХ, али то треба радити у нормалним односима, кроз разговор", напоменуо је Бореновић.