latinica  ћирилица
30/11/2015 |  13:45 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

У уторак претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме, саопштили су метеоролози.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Јутро ће бити хладно, са слабим мразем у вишим предјелима, док ће магле бити око ријека и по котлинама. У већини крајева биће промјењиво до претежно облачно, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб западног и југозападног смијера. Најнижа јутарња температура ваздуха биће од минус два до два, на југу земље и у Крајини од два до шест, а највиша дневна од шест до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас преовладава облачно вријеме, док је у 13.00 часова најнижа температура ваздуха измјерена у Бугојну нула, а највиша 14 степени Целзијусових у Бијељини, Градачцу, Бихаћу и Санском Мосту.

У осталим мјестима измјерено је: Сарајево један, Иван-седло два, Чемерно, Рудо и Зеница три, Гацко, Соколац и Вишеград четири, Сребреница и Јајце пет, Фоча, Невесиње, Калиновик и Мркоњић Град шест, Хан Пијесак седам, Билећа и Мраковица осам, Србац, Дрвар и Ливно девет, Мостар, Приједор, Нови Град и Рибник 10, Требињу, Зворнику, Добоју, Тузли и Стоцу 11 и Неуму 12 степени Целзијусових.