latinica  ћирилица
30/11/2015 |  16:16 ⇒ 16:22 | Аутор: Б92

Стивен Сигал обучава српске специјалце

Градоначелник Београда Синиша Мали и прослављени амерички глумац Стивен Сигал разговарали су данас о могућности сарадње у различитим областима.
Стивен Сигал - Синиша Мали (фото:beograd.rs) -
Стивен Сигал - Синиша Мали (фото:beograd.rs)

Сигал је изразио жељу да отвори школу аикида у Србији како би промовисао тај спорт и допринио промоцији Београда, а предвиђено је да одржи и обуку Специјалним јединицама МУП-а Србије.

''Велика је част да један од највећих светских глумаца буде наш гост три дана, да са њим разговарамо и покушамо да изградимо мост пријатељства између њега, његових пријатеља и града Београда, а циљ је да се што већи број филмова сними у нашем граду'', рекао је Мали, наведено је у саопштењу Градске управе.

Према његовим ријечима, с обзиром на измјене закона којим се дају пореске олакшице за снимање филмова и да је Београд један од најстаријих градова у Европи он, као и цијела Србија, нуди интересантне могућности за ову врсту посла.

''Идеја нам је да то остваримо и тако зарадимо новац, али и да промовишемо нашу земљу'', истакао је Мали додајући да је захвалан Сигалу што је одвојио вријеме да посети Прихватилиште за децу.

Наводећи да остаје могућност сарадње и у другим областима, Мали је навео да је Сигал, као један од највећих свјетских мајстора аикида, изразио жељу да отвори школу аикида у Србији како би промовисао тај спорт и допринио промоцији Београда.

''Када имате такву особу која долази у Србију, воли Београд и наш народ, онда је наш циљ да га заинтересујемо да поново дође и овдје направи што више послова, али и промовише Србију'', рекао је Мали.

Познати холивудски глумац посјетио је јуче Прихватилиште за децу и дружио се са малишанима из те установе, а предвиђено је да током посјете Београду одржи, по угледу на остале које држи у свијету, обуку Специјалним јединицама МУП-а Србије.

Сигал је овогодишњи лауреат награде за доброчинство и хуманитарни рад Фондације ''Браћа Карић'' и у посјети је Београду као амбасадор Фондације ''Умјетност, слобода, снага'', наведено је у саопштењу.