latinica  ћирилица
30/11/2015 |  16:24 | Аутор: СРНА

Будва- Бивши званичник учествовао у крађи 8 милиона евра

Против бившег предсједника општине Будва Лазара Рађеновића "39) поднесена је још једна кривична пријава због сумње да је, док је обављао функцију потпредсједника општине, починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја на организован начин. Кривичном кријавом обухваћено је још шест особа и три фирме.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Они су, како се сумња, својим незаконитим радњама, које су предузели у вези са изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода у Будви, нанијели штету овој општини од око 8.000.000 евра, наводи црногорска Управа полиције.

Кривична пријава поднесена је и против Д.В. /33/ из Будве, овлашћеног заступника фирме "Васертехник – Њемачка" која је дио страног друштва Подгорица, затим С.С. /37/ из Београда, извршног директора фирме "Биохем индустри" Будва, против Г.Б. /51/ из Подгорице, извршног директора привредног друштва Трејдуника Будва, М.Л. /63/ из Београда, оснивача "Трејдуника" Црна Гора из Будве, Г.К. /78/ из Београда и непознате особе на чијем се идентификовању ради, због осумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја у помагању на организован начин, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Због истог кривичног дјела пријава је поднесена против "Трејдунике" Црна Гора из Будве, "Васертехник - Њемачка" – дијела страног друштва Подгорица и Биохем индустри из Будве.

"Сумња се да су Рађеновић, Д,В, С.С, Г.К, Г.Б, М.Л. и НН лице, током 2010. године у Будви, створили криминалну групу, са циљем стицања незаконите добити или моћи, користећи у ту сврху пословне структуре општине Будва, предузећа Трејдуника Црна Гора из Будве, Васертехник - дијела страног друштва у Подгорици и Биохем индустри из Будве, у којима су обављали своје службене дужности, односно којима су руководили", наведено је у саопштењу полиције.