latinica  ћирилица
30/11/2015 |  17:13 | Аутор: ТАНЈУГ

У Бечеју се снима филм "Јесен самураја"

У Бечеју је почело снимање романтичне комедије "Јесен самураја", по сценарију Димитрија Војнова и у режији Данила Бећковића, чија се премијера очекује крајем идуће године.
Филмска трака - Фото: илустрација
Филмска тракаФото: илустрација

Петар Стругар игра Владицу, професионалног каратисту, који се враћа у родни град из заљубљује у Снежану (Христина Поповић) која има малог сина Вукашина.

Његова потрага за послом којим би издржавао нову породицу доводи га у низ комичних ситуација.

Војнов је рекао да за разлику од филма "Мали Будо" који је радила иста екипа, "Јесен самураја" има јачу љубавну причу, јачу причу о сазријевању.

- Мислим да ће ово бити освјежење, јер одавно у српској кинематографији нисмо имали романтичну комедију и филм који се снима ван Београда. Показећемо другачији доживљај градског живота, што је изазов за све нас - истакао је Војнов.

Он је примијетио да се након великог успјеха филма "Мали Будо" створила критична маса која је очекивала наставак и додао да на репортоару српских бисокопа има много наставака, те су жељели да сниме нову, оригиналну причу са позитивним ликовима и другачијом емоцијом.

Бећковић је рекао да покушавају да направе ведар, весео и динамичан филм, нагласивши да је екипа већ уиграна и одлично функционише.

За директорку фотографије Бојану Андрић врло је инспиративно што се филм снима ван Београда.

"Бечеј ће бити приказан као романтичан градић, пун јесењих боја, лијеп за живот. Имамо одличне техничке услове, врло смо захтјевна екипа, али нам Бечејци излазе у сусрет свему", рекла је она.

Стругар је најавио да ће у филму бити доста борби, али и романтичних сцена; са припремама је почео у децембру прошле године, а тренирао је бокс, карате, џиуџицу.

Најмлађи у глумачкој екипи је шестогодишњи Петар Новићевић, коме је ово прво појављивање на филму.

Продуцент Марко Паљић рекао да ће прва фаза снимања трајати до 15. децембра у Бечеју, слиједи друга фаза током фебруара и марта на другим локацијама, а филм би у кинима требало да буде почетком новембра сљедеће године.