latinica  ћирилица
30/11/2015 |  17:13 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Начелник Кнежева опозван из трећег пута (ВИДЕО)

Грађани Кнежева изгласали су на јучерашњем референдуму опозив начелнику општине Бори Шкељићу. У односу на прошлогодишњи референдум, када је остао у начелничкој фотељи захваљујући разлици од 200 гласова, сада је три пута више грађана гласало за његову смјену.
Кнежево - Фото: РТРС
КнежевоФото: РТРС

На гласање је изашло нешто више од 5,5 хиљада грађана, или готово 60 одсто. Због изборне године, нови начелник неће бити биран до октобра наредне године. Међутим, потврди ли Централна изборна комисија резултате референдума, Скупшина Кнежева, умјесто новог начелника, бираће вршиоца дужности замјеника, јер је претходни смијењен прије двије године. 

За смјену начелника Кнежева гласало је више од 50 одсто грађана који су изашли на референдум.Чекају се листићи гласања у одсуству, али на коначан резултат неће имати утицај.

"Уз гласање у одсуству ту су и непотврђени гласови, а то је неких максимално 50-так гласова. Мислим да они не могу да утичу на тренутни резултат", истиче Будимир Дукић, предсједник Комисије за спровођење опозива.

Грађанима Кнежева, чини се, резултати референудума су у другом плану. Важније им је, како кажу, спојити крај с крајем. Поједини нису оптимисти да ће ускоро кренути на боље. Љути због, како кажу, поступака опозваног начелника Шкељића, неки сматрају да ко год дође на његово мјесто, биће боље за грађане.

Резултати гласања на референдуму о опозиву Боре Шкељића (Фото: РТРС)

Боље обећавају и они који су покренули опозив.О конкретним именима, ко би могао у Шкељићеву фотељу, не желе говорити. Само кажу, биће млад и из СНСД-а.

"Оно што је најбитније је да имамо стручне људе који ће радити стручне послове у органима општинске управе. Досада није било ни једног човјека који ради те послове. Замјеник начелника, предсједник скупштине могу бити по закону обични грађани, добри домаћини итд", каже Радован Марић, предсједник скупштине општине Кнежево.

Свјесни су, тврде, да је мало времена до нових локалних избора у октобру сљедеће године. Свјесни и чињенице да им грађани, не буде ли конкретних помака у општини, неће праштати. План им је довести инвеститоре који ће ускоро отворити нова радна мјеста.

"У Кнежеву су се појавили неки инвеститори који су заинтересовани за хале у којима би могло да се запосли близу 250 радника", истиче Чедо Вуковић, предсједник Општинског одбора СНСД-а.

"У том контексту интерес свих партија које су учествовале у овом опозиву је да презентују становницима општине Кнежево новине које ће сигурно позитивно утицати на резултате локалних избора 2016", каже Александар Плазинић, предсједник Општинског одбора СП-а.

Нова радна мјеста за грађане Кнежева свакако биће новина. У то свакако не би требало рачунати запошљавање страначких кадрова у општини и јавним предузећима, већ у производњи.