latinica  ћирилица
30/11/2015 |  17:32 ⇒ 18:02 | Аутор: ТАНЈУГ

У јануару воштана фигура Путина у јагодинском музеју

Предсједник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма рекао је данас Танјугу да ће у јануару наредне године у Музеју воштаних фигура у овом граду бити постављена воштана фигура предсједника Руске Федерације Владимира Путина.


"Фигура је наручена и биће готова у јануару, а раде је вајари Зоран Ивановић и Бранислав Црвенковић из Београда", рекао је Марковић.

Марковић је израду воштне фигуре Владимира Путина најавио и почетком септембра "у знак захвалности Путину и Русији, за све што раде за Србију, посебно посљедњих година, укључујући и "њет" у Савјету безбедности Уједињених нација да Косово постане чланица Унеска", рекао је Марковић.

Вајари Ивановић и Црвенковић, су веома вјерно, "као да је жив" урадили воштану фигуру бившег директора ЗОО врта у Београду и почасног грађанина Јагодине Вука Бојовића, која је у музеј постављена у децембру прошле године и зато им је повјерен овај одговоран посао, казао је Марковић.

Музеј воштаних фигура у Јагодини, отворен је 2006.године, и једни је у Србији.

У њему је смјештено 30 фигура истакнутих историјских, културних, вјерских, политичких и спортских личности из Србије и СФРЈ, међу којима су и цар Лазар, краљ Петар, Вук Караџић, Његош, Десанка Максимовић, Иво Андрић, Карађорђе, Јосип Броз Тито, Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, патријарх Павле, Никола Тесла, Павле Вујисић, Новак Ђоковић...

Музеј се налази у Туристичком комплексу града у чијем је саставу у Аква парк, вјештачки водопад, Зоо врт, "Виво" сопинг парк, које годишње посјети око 400.000 туриста, највише школских екскурзија из готво свих крајева Србије.