latinica  ћирилица
01/12/2015 |  19:11 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Прњаворски Скадар на Бојани- водовод Повелич још није завршен (ВИДЕО)

Ни тринаест година од почетка градње прњаворски водовод Повелич у кога је уложено неколико милиона марака, још није завршен. Коначан рок био је крај 2015, међутим мјесец дана прије нове године већ је извјесно, то неће бити испоштовано.
Водовод Повелић - Фото: РТРС
Водовод ПовелићФото: РТРС

Више од 300 домаћинстава, иако су платили прикључак, чека воду. У Водоводу тврде да ће сви мјештани из шест прњаворских насеља, који су потписали уговор, добити воду. Конкретне рокове не откривају. 

Славко Миловановић из прњаворског села Доња Илова још није добио воду. Уговор са Водоводом потписао је прије двије године. Признанице потврђују да је уплатио прикључак, али воду за пиће још користи из старог бунара.

Сличне проблеме има још 350 домаћинстава. У предузећу Водовод кажу да ће Миличевић воду добити до нове године. Остали који су уговор потписали у 2015, још ће морати да сачекају. У Одбору за изградњу водовода тврде, осим рокова нису испоштовани ни одређени технички услови.

Из Одбора за изградњу питају Водовод како да одређена насеља у коме је прикључена вода, имају слаб притисак.

Извођач радова тамо гдје је радио, тврде у Одбору за изградњу, оставио је како кажу хаос. Блато и прокопани путеви, сматрају, доказ су да мјештани који су платили прикључак за воду нису испоштовани.

Прича о прњаворском Скадру на Бојани чини се ових дана тек ће бити у центру пажње. Италијанска покрајина Тренто која је прије неколико година дала милион марака за овај пројекат, тражи документацију о утрошку средстава.