latinica  ћирилица
02/12/2015 |  13:39 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Основан омладински шаховски клуб "Слога"

У Добоју је основан Омладински шаховски клуб "Слога" који броји 25 чланова и тренутно је једини простор за љубитеље игре на 64 поља, рекао је Срни предсједник клуба Здравко Ђуричић.
Шах - Фото: илустрација
ШахФото: илустрација


Ђуричић је рекао да су шаховски клуб основали ентузијасти са циљем да се овај спорт са дугом традицијом у Добоју поново популаризује и омасови.

"Имамо једног тренера и још три су на обуци. Намјеравамо у наредном периоду да оснујемо и омладинску школа шаха и активно учествујемо на такмичењима", навео је Ђуричић.

Једногласном одлуком одборника Скупштине општине Добој клубу је уступљен градски објекат у Улици Филипа Вишњића. Ђуричић појашњава да је додијељени простор, од око 132 метра квадратна, тотално девастиран и да слиједе његова санација и опремање у чему помоћ очекује од људи, организација и институција добре воље.

Он истиче да су Добојлије у досадашњем периоду наступале за клубове из других градова, изразивши наду да ће се оснивањем новог клуба ситуација промијенити.

Клуб је пријављен Градском спортском савезу, а захтјев ће упутити и надлежном министарству, те Шаховском савезу Републике Српске.

Шаховски клуб "Добој" који је постојао у овом граду, након прошлогодишњих поплава и других проблема, није успио да се опорави.

Ђуричић каже да је незадовољан односом Шаховског савеза Републике Српске и Шаховске уније БиХ, за које је навео да од мајских поплава нису изразили жељу да помогну у санирању штете.

Он подсјећа да је Добој град шаха са традицијом дугом више од 60 година, из којег су потекли многи велемајстори и мајстори, а који је из разноразних проблема у протеклих десет година маргинализован.