latinica  ћирилица
11/12/2015 |  11:07 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Концерт Кустурице и Но смокинг оркестра на јубилеју Раша тудеј

Српски режисер Емир Кустурица и његов Но смокинг оркестра су концертом у Москви увеличали прославу 10 година од оснивања канала Раша тудеј.
Владимир Путин, Емир Кустурица - Фото: RT
Владимир Путин, Емир КустурицаФото: RT

Прослави су присуствовале бројне знамените личности руског јавног и културног живота, као и гости канала Раша тудеј из иностранства.

Кустурица и његови музичари свирали су познате хитове и више пута током вечери поздрављени су овацијама, преноси Спутњик.

Прије концерта, јуче је у комплексу Нови мањеж у Москви отворена мулитимедијална изложба канала РТ којој је присуствовао и предсједник Русије Владимир Путин.

Путин је међу гостима посебно поздравио српског режисера и са њим се задржао у краћем разговору.

Честитајући домаћинима годишњицу рада, предсједник Путин рекао је да се Раша тудеј равноправно такмичи са традиционално глабалним информативним стуктурама које у низу региона и превазилази.

- Важно је да ваш глас чују не само политичке елите, него и обични грађани других земаља - рекао је Путин и нагласио да је потребно излагати свој став, у чему и јесте слобода штампе.

Телевизија Раша тудеј почела је са радом 2005. године. Тренутно њена информативна мрежа има око милијарду гледалаца.

Телевизијска мрежа Раша тудеј има три 24-часовна информативна канала која се емитују из Москве у скоро 100 земаља свијета. Ова телевизија, јединствена оваквог типа у Русији, три пута је номинована за награду Еми у категорији "Вијести".