latinica  ћирилица
15/12/2015 |  18:12 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

"Истина не боли" Јелене Којовић Тепић вечерас у Народном позоришту РС (ВИДЕО)

Представа Народног позоришта Републике Српске "Истина не боли" по тексту Јелене Којовић Тепић, а у режији Игора Тешића, вечерас ће бити изведена на сцени "Петар Кочић".
Представа "Истина не боли" - Фото: РТРС
Представа "Истина не боли"Фото: РТРС

"Истина не боли" је породична драма кроз коју се прелама драма друштва, коју су сви на балканским просторима на неки начин преживјели током и након ратова деведесетих. 

Представа "Истина не боли" дешава се током једне ноћи у кафани недалеко од Бањалуке, чији су ријетки гости углавном путници и превозници који долазе да се одморе. Долазак једног превозника након фајронта од срдачног сусрета прераста у драматичну расправу о трауматичној прошлости, која кулминира откривањем породичних тајни. Ово је прва позоришна режија, иначе филмског и тв редитеља, Игора Тешића у Народном позоришту.

У представи играју Слађана Зрнић, Смиљана Маринковић, Горан Јокић и Ђорђе Марковић, који је остварио посебно снажну улогу оца двије кћери, удовца и човјека срушених идеала. Крај представе је тежак, ипак изузетно дирљив и оптимистичан.

Осим глумачке игре и режије представу одликују сјајна сценографија Драгане Пурковић Мацан, музика Давида Мастикосе и текст Јелене Којовић Тепић, који вјерно осликава савремени тренутак данас и овдје.