latinica  ћирилица
18/12/2015 |  18:08 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Бањалука - Тадић поднио оставку на функцију предсједника ГО СДС (ВИДЕО)

Огњен Тадић поднио је неопозиву оставку на функцију предсједник бањалучког Градског одбора Српске демократске странке. Оставку је поднио због, како наводи, обавеза које има као потпредсједник странке и предсједавајући Дома народа парламента БиХ.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Ипак, како незванично сазнајемо, разлог Тадићеве оставке могао би да буде и тај што је већина предсједника мјесних одбора, намјеравала да тражи његову смјену. До избора новог предсједника, бањалучки СДС водиће Тадићев досадашњи замјеник Александар Петковић. 

Огњен Тадић неопозиву оставку на мјесту предсједник Градског одбора СДС поднио је синоћ. Данас каже да се на овај потез опредјелио јер као потпредсједник странке и предсједавајући Дома народа Парламента БиХ има пуно обавеза. Због тога каже није у прилици да савјесно води бањалучку организацију СДС-а.

"Не желим да се нађем у ситуацији да телефонски обављам функцију предсједника бањалучког ГО. Градски одбор је у стању пуне консолидације и сада је прави тренутак да на чело дође неко ко ће у потпуности бити посвећен раду градске организације", каже Огњен Тадић.

 Ипак, разлози за оставку, како се чини, су нешто дубљи. Један од чланова градске организације СДС-а, који није желио пред камере, потврдио нам је да се Тадићева смјена спремала још од августа. Тадић је за ово, како наводи, сазнао, па је одлучио да смјену предухитри оставком. Већина чланова градског одбора била је, каже, незадовољна њеовом самовољом, а све је кулминирало постављањем Владе Бабића за секретара странке. Да ли је већина мјесних одбора бањалучког СДС-а жељела Тадићеву оставку, тренутни в.д. предсједника Александар Петковић не зна. О Тадићевој оставци синоћ, додаје, нису расправљали.

"У свакој демократској странци постоје различита мишљења и она морају да се поштују. Мора да се поштује мишљење већине. И већина увијек мора да одлучује. Тако је у овом случају Тадић се повукао и не желим да коментаришем", рекао је в.д. предсједника Градског одбора СДС Александар Петковић.

 У бањалучком ГО СДС-а не желе да лицитирају о томе ко би могао да замијени Тадића на челу ГО. Наводе да ће му у наредна три мјесеца, након празника, наћи достојног замјеника.