latinica  ћирилица
22/12/2015 |  07:57 | Аутор: Независне

Направите сами: Уље бијелог лука против болова у леђима и зглобовима

Сви ми имамо сада већ хроничне болове у леђима и зглобовима због ходања по асфалту, сједења у канцеларијама и не кретања.
Бијели лук - Фото: Screenshot/YouTube
Бијели лукФото: Screenshot/YouTube

Предлажемо вам уље бијелог лука које лијечи ове тегобе.

Овај природни лијек може како одржати зглобове у добром стању, смањити болове и истовремено отклонити многе проблеме које прате ове тегобе.

Рецепт за лијечење болних зглобова и леђа

Очистите 300 – 400 грама бијелог лука и ситно га исјецкајте, ставите у теглу и прелијте га са 1 литром квалитетног нерафинираног биљног уља, најбоље маслиново или сунцокретово уље.

Затворите теглу поклопцем и оставити на тамно мјесто на собној температури, да стоји двије недјеље. Не заборавите свакодневно мућкати садржај тегле.

На крају ћете добити уље бијелог лука, које треба да се процједи кроз 3-4 слоја газе или двапут кроз ситну пластичну цједиљку.

Како се користи овај природни лијек?

Уље се утрљава у болна мјеста, на примјер у доњи дио леђа код остеохондрозе, болова у леђима или у болне зглобове на рукама и ногама код артрозе. Покрива се најлонском врећицом и утопљава се преко ноћи. Бијели лук побољшава циркулацију крви у болним зглобовима, самим тиме помаже успостављању њихових функција. Терапија би требало да траје два мјесеца.